Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

de Andra_Constantinescu in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 7054 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
De data aceasta am combinat urmatoarele produse Delikat pentru o musaca gustoasa: "Amestec de ierburi si boia", "Piper negru boabe", "Maghiran", "Oregano", "Boia de ardei dulce" si "Amestec de ierburi italiene".
Amestecul de ierburi si boia de la Delikat are in compozitie boia de ardei, faina de mustar, patrunjel, ceapa, usturoi, arpagic, oregano, piper negru si alb, zahar din trestie de zahar, sare de mare, ardei gras rosu si ulei de masline extravirgin. 
Amestecul de ierburi italiene de la Delikat are in compozitie ceapa, faina de mustar, patrunjel, rosii, oregano, busuioc, usturoi, cimbrisor, piper negru, curcuma, zahar din trestie de zahar, sare de mare, pudra de mar si ulei vegetal de masline extravirgin.
Cu asa ingrediente, cum sa nu iasa mancarea gustoasa?

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea piureului de cartofi:
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de "Amestec de ierburi si boia" de la Delikat
  • apa cat sa acopere cartofii (250-300 ml)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru prepararea carnii:
  • 500 g carne tocata de pui
  • 4-5 linguri ulei
  • putin piper proaspat macinat de la Delikat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • putin maghiran uscat de la Delikat
  • putin oregano uscat de la Delikat
  • 1 lingurita cu varf de "Boia de ardei dulce" de la Delikat
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita de"Amestec de ierburi italiene" de la Delikat
  • 2 oua
  • In plus:
  • 4 linguri bulion
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 6 castraveti murati
  • Dimensiune vas termorezistent:
  • 17 x 17 cm
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar la final se paseaza.

Carnea tocata de pui se caleste intr-o tigaie cu ulei, impreuna cu putin piper proaspat macinat de la Delikat si o lingurita de sare. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), se lasa sa scada apa lasata, apoi se adauga bulionul, putin maghiran uscat de la Delikat, putin oregano uscat de la Delikat, o lingurita cu varf de "Boia de ardei dulce" de la Delikat si 50 ml apa. Se lasa sa scada, apoi se adauga o lingurita de"Amestec de ierburi italiene" de la Delikat. Se mai tine un minut la foc, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu doua oua.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se amesteca doua oua cu patru linguri de bulion.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piureul de cartofi. Se adauga jumatate din carne, felii de castraveti murati, jumatate din amestecul de oua si bulion si jumatate din cascavalul ras. Dupa aceea se repeta aceste straturi. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand cascavalul se rumeneste frumos.

*Din cauza ca nu a fost vasul suficient de inalt, am improvizat si am pus niste hartie de copt pe margini si l-am pus intr-o tava ca sa nu curga prin cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas in strachina de pita