Muschi de porc umplut cu sunca afumata

de papabundetot in Porc, 19 Ian 2014 | 5083 vizualizari

 

Ideea acestui preparat mi-a venit uitandu-ma la o emisiune a Nigellei,pe care nu o urmaresc foarte des insa cateodata are idei pe gustul meu:) Pentru ca aveam 2 muschiuleti de porc (ea a facut ceva asemanator dar cu cotlet de porc) am adaptat reteta ei la preferintele noastre si a iesit un preparat delicios si usor,numai bun pentru un pranz in familie.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 2 muschiuleti de porc (pestisori)
  • chimen macinat
  • chilly,
  • turmenic,
  • ghimbir macinat,
  • boabe de coriandru
  • sos soia,
  • vin rosu
  • sunca si slaninuta afumate
  • Pentru paste:
  • Paste
  • 400 ml smantana
  • turmenic,
  • usturoi,
  • chimen macinat
  • ulei de masline
  • coriandru verde uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc umplut cu sunca afumata:

Muschiuletii de porc i-am spalat bine,apoi i-am uscat cu un prosop de hartie,si i-am curatat de pielite si grasime,apoi i-am taiat pe lung (dar nu de tot) cat sa se desfaca ca si o carte.I-am batut usor pentru a se intinde putin carnea si pentru a fi mai usor de lucrat cu ea.I-am pus apoi la marinat cu sos soia,chilly,chimen,turmenic,ghimbir,coriandru si putin vin rosu si i-am lasat in aceasta marinata cam o ora.Dupa acest timp,am luat bucata de muschi si am pus din loc in loc bucatele de sunca si slaninuta afumata,apoi am rulat muschiul la loc,asa cum a fost el inainte sa il tai,l-am prins pe margini cu 2-3 scobitori si l-am dat la cuptor.Pentru primele 20 min l-am tinut cu o folie de aluminiu deasupra pentru a se patrunde bine,apoi am indepartat folia pentru ca muschiul sa prinda o crusta frumoasa.

L-am lasat sa se odihneasca 10 minute dupa ce l-am scos din cuptor,si abia apoi l-am taiat felii.

Pentru paste: Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a clocotit am pus pastele la fiert si le-am lasat sa fiarba cu 1 minut mai putin decat era indicat pe ambalaj. Intr-o tigaie,am pus putin ulei,usturoiul tocat marunt,chimen,turmenic si apoi pastele fierte,am amestecat bine pentru ca aromele sa cuprinda toate pastele,am adaugat smantana si la final coriandru verde uscat.

Am servit pastele cu sos de smantana alaturi de muschiuletul umplut cu afumatura.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne si legume