Negresa cu crema de branza si mure

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 2966 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 160 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar macinat
  • 100 g faina
  • 20 g cacao neagra
  • 1 praf sare 
  • pentru crema de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g mure
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza si mure:

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua. Le adaugi peste crema de ciocolata, amestecand usor.
Albusurile le mixezi bine cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa. Incorporezi albusurile in compozitia de ciocolata cu miscari de jos in sus. Pui intreaga compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de silicon pe care am uns-o cu unt.
Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc.,Cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, marmorezi usor compozitia.
Murele le speli si le storci bine de apa. Le pui peste crema de branza din loc in loc.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore, o poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

11.01.2017, 14:40

imi place

oanapl 1

11.01.2017, 18:44

sigridsandra 1

29.03.2017, 12:29

buna! ce fel de branza ai folosit ? Crema Philadelphia se potriveste sa trebuie altceva ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati