Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Oct 2015 | 7610 vizualizari

 

Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))

 

INGREDIENTE

Blat negresa cu cacao:

  • 275 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 30 gr cacao
  • 5 oua
  • 3/4 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 80 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • vanilie( cat mai multa sau dupa gust)
  • 1 l lapte dulce

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata:

Blatul de negresa:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin.

Se unge tava( eu am avut dreptunghiulara ceramica) cu putin unt , se pune blatul la cuptorul incins la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Crema:

Crema de vanilie, este cea de la prajitura " fantana de ciocolata" insa in cantitate dubla...tare mi-a placut...e o nebunie!

Se mixeaza ouale cu zaharul si amidonul, laptele se infierbanta se pune in el vanilia, apoi se toarna peste compozitia de oua. Se aduce inapoi la fierbere si se tine pe foc pana cand se ingroasa, apoi se raceste putin. Se poate turna peste blat putin calduta si se da la rece  minim doua ore. Se presara fulgii de ciocolata deasupra.

E minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

10.10.2015, 13:37

Lilik frumos...iti multumesc si te imbratisez!

Oana 1

12.10.2015, 11:24

Mama, Ruxi, ce bine arata! O trec la favorite!!

RuxyRux 1

12.10.2015, 21:34

Multumesc frumos Oana...a fost tare delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coupe Jacques pentru 5 persoane