Orez cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 9 Mai 2013 | 8198 vizualizari

 

Am pregatit un orez cu legume putin mai diferit decat de obicei. Orezul preparat simplu, iar legumele calite separat si adaugate ulterior.

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 3 cepe verzi
  • apa pt fiert orezul ( de 3 ori cantitatea de orez)
  • sare
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • ulei
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Am taiat marunt ceapa si am pus-o la incins in putin ulei intr-un vas Zepter. Am adaugat si un strop de apa. 

Orezul spalat bine l-am adaugat peste ceapa, am amestecat si am adaugat apa. Am acoperit vasul si am lasat orezul sa fiarba. Am presarat sare, am amestecat si am oprit focul. 

Separat, intr-un alt vas, am pus legumele taiate cubulete la calit pentru cateva minutele. 

Orezul l-am aranjat pe un platou cu ajutorul unei forme de inox, am adaugat deasupra cateva linguri de legume si am decorat cu marar tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez indian