Orez cu legume / Biryani

de Catalina L in Mancaruri de post, 6 Dec 2018 | 3280 vizualizari

 

O reteta de post parfumata de origine indiana.
Ideal de servit simpla sau cu legume gatite la cuptor sau ca garnitura la o carne, peste etc.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/orez-cu-legume-biryani.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de orez complet brun
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingurita mica de scortisoara, una de curcuma si una de chimen pudra
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei
  • 2 capsule de cardamom verde
  • 4 cuisoare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ½ ardel taiat bucatele
  • 3 morcovi mici taiati marunt
  • 600 ml de apa fiarta
  • 250 g de mazare verde (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume / Biryani:

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.

Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .

Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.

Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.

Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.

Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 - 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.

Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.

Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume / Biryani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu gogonele murate