Orez cu prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Apr 2019 | 2849 vizualizari

 

Dupa cateva zile de varza calita cu cuburi de soia si ciorba de stevie parca doream altceva. Zis si facut un orez cu prune uscate. O reteta de post creativa. A fost o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 300 g. prune uscate
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • o cana cu orez(200 g.)
  • o lingura de ierburi cu marar
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu prune uscate:

Prunele se spala bine in 2-3 ape, se oparesc cu apa clocotita si apoi se scurg.

Ceapa se curata, se taie pestisori si se pune la calit.

Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam morcovul si ardeiul tocate marunt, orezul si 3 cani de apa sau de stoc de legume, sare, piper dupa gust si condimentele.

Se amesteca totul foarte bine.

Cand orezul s-a umflat, adaugam prunele, amestecam si dam la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu am avut stoc de legume si atunci am folosit legumele proaspete direct in prepararea orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

04.04.2019, 10:07

Bun!

mirela0911 1

05.04.2019, 08:25

Cred ca a iesit o mancare tare buna!

Rocsi 1

05.04.2019, 19:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post cu cartofi si urzici