Orez cu spanac

de katty in Mancaruri de legume, 17 Feb 2020 | 10158 vizualizari

 

O garnitura colorata, numai buna de savurat langa un gratar sau un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr orez camolino
  • 150 gr spanac proaspat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu spanac:

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari.

Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem. 

In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand s-au inmuiat usor, adaugam orezul spalat bine si scurs. Amestecam usor apoi stingem cu 450 ml apa. Punem sare, piper, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperind vasul cu un capac.

Cand orezul este aproape gata, adaugam spanacul. Il lasam cateva minute sa se inmoaie, apoi adaugam mararul.

Putem servi orezul ca fel principal cu parmezan ras deasupra sau ca garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de spanac cu oua ochiuri