Orez cu urzici la cuptor

de katty in Mancaruri de post, 26 Feb 2021 | 3955 vizualizari

 

Daca la noi piata este plina de urzici am zis sa profit cat sunt inca tinere si bune de gatit si le-am pus intr-o mancare cu orez. Am adaugat si pasta de ardei siu rosii pentru a schimba culoarea orezului, care din cauza urzicilor ar fi capatat o culoare urata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr urzici
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • marar verde
  • hrean pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu urzici la cuptor:

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama.

Punem urzicile pe un tocator si le tocam marunt. Tocam ceapa fin.

Intr-o craticioara care poate merge la cuptor punem uleiul. Adaugam ceapa si putina sare si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic pana se inmoaie bine, amestecand ocazional. Cand ceapa e moale, adaugam orezul spalat si scurs si amestecam usor. Adaugam urzicile si stingem cu 2 1/2 cesti din apa in care au fiert urzicile. Adaugam pasta de ardei, pasta de rosii, sare si piper dupa gust si dam vasul la cuptor pana se absoarbe toata zeama. Scoatem vasul de la cuptor si adaugam marar.

Servim orezul rece cu hrean ras.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu urzici la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de dovlecei