Ostropel de pui

de Lorra in Pui, 16 Mai 2014 | 14861 vizualizari

 

Ostropelul de pui imi aduce aminte de copilarie, si acum ca si atunci este in topul preferintelor culinare.
O reteta de la mama, ca la mama acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 6 aripi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 5 rosii decojite
  • frunze de dafin
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 250 ml. apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.

Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si tocate si o frunza de dafin, apoi se lasa la fiert pana scade putin sosul.

La final se adauga usturoiul pisat, se potriveste de sare si piper, se mai lasa 5 min. dupa care se adauga carnea si patrunjelul tocat. 

Dupa inca 5 min. este gata si se opreste focul.

In general prepar carnea la cuptor, ea se poate rumeni in tigaie (dureaza mai putin prepararea ei) dar necesita un surplus de ulei si prajeala nu se compara cu gustul mancarii la cuptor.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Usturoiul verde merge foarte bine, eu din lipsa l-am inlocuit cu cel uscat.

2

Se pot folosi si pulpele de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui