Paine alba rustica

de Sim0na in Piine, 8 Dec 2015 | 4310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba rustica:

Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste faina drojdia cu apa, amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa. Vasul l-am acopeit cu folie alimentara si un prosop, si am lasat sa creasca pentru 2 ore.

Cu 15 minute inainte sa se termine perioada de dospire, am bagat in cuptor un vas (al meu cu interior ceramic) cu capac si l-am lasat sa se incinga la 2200C.

Cand aluatul si-a triplat volumul, l-am rasturant pe masa infainata si l-am adunat intr-o forma rotunda. Foarte rapid am scos cratita din cuptor, am dat capacul de-o parte si am pus painica. Am acoperit cu capac si am bagat rapid cratita in cuptor, lasand-o acolo pentru 45 minute. Dupa aceasta perioada painica a crescut frumos si a facut crapaturi. Am luat capacul si am lasat-o inca 15 minute sa se rumeneasca si deasupra.

Am scos painea din cuptor, am rasturnat-o pe un servet curat, am impaturit-o si am asezat painea in pozitie verticala, astfel paine isi va pastra coaja crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

09.12.2015, 14:09

Perfecta!!!!

cristeena20 1

10.12.2015, 11:31

vai ce faina paine!!1ti-a iesit perfect!!!pare asa dsimplu de facut!!

katty 1

13.12.2015, 16:38

Arata demential!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici floare cu chimen