Paine bio cu multicereale

de Sylvia in Piine, 29 Ian 2010 | 5657 vizualizari

 

Am cumparat de ceva vreme faina Bio si am facut in ultima vreme numai paine cu faina bio, are o aroma aparte, o recomand cu mare caldura, merita diferenta de pret, nu foarte mare dealtfel. Painea iese mai inchisa la culoare si faina face aluatul putin mai lipicios, am folosit faina de tip 80, specifica pentru panificatie si patiserie. Ca amestec de cereale am folosit un amestec gata preparat folosit in panificatie.

 

INGREDIENTE

  • Am facut portie dubla  asa ca am pus 900 grame de faina,
  • 200 ml lapte,
  • 250 ml apa,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • 3 linguri ulei de masline, sare,
  • 3 linguri de amestec de cereale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bio cu multicereale:

   Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.Una dintre ele am crestat-o dupa un model german cu taieturi adanci suprapuse in patrat, cate 4 linii si una am impletit-o dupa un model aratat de Mihaela in blogul ei, ador forma aceea de paine. Le-am mai lasat la dospit 30 de minute .

    Le-am copt la jumatatea cuptorului, la 220 de grade cu cuptorul preincalzit si cu o tava cu apa sub tava de paine ca sa iasa coaja crocanta.

    A iesit foarte gustoasa si pufoasa si se pastreaza foarte bine si 48 de ore intr-o cutie ermetica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bio cu multicereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

PapaBun 1

29.01.2010, 21:52

Ce contine amestecul de cereale?

Sylvia 1

30.01.2010, 12:48

PapaBun amestecul are o multime de seminte: susan, in, seminte decorticate de floarea soarelui si de bostan maruntite, susan negru.....le iau tot de la magazinul bio.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bake Rolls sau Crostini