Paine cu cartofi

de Cofetarul Vesel in Piine, 26 Aug 2017 | 3659 vizualizari

 

Este o reteta foarte delicioasa, care imi place foarte mult. Aceasta paine este mult mai gustoasa decat cea obisnuita. Va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi fierti in coaja
  • 600 grame faina
  • 300 mililitri apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 50 grame drojdie
  • 1 lingurita de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Dupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine. Punem drojdia in apa calda si o dizolvam, apoi turnam treptat in compozitie si amestecam bine cu mana.

Dupa ce am pus toata apa, vom incepe sa framantam aluatul, vom mai pune cate 2-3 linguri de faina pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini. Dupa ce am framantat bine aluatul, il punem intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic. Lasam aluatul la dospit 30 de minute. Apoi formam painea rotunda si o punem intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Punem painea la copt 40-45 minute la 180 grade C.

Dupa ce painea s-a copt, o ungem cu putina apa cu zahar, o acoperim cu un prosop (astfel painea va avea o coaja moale) si o lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida