Paine cu cascaval si usturoi

de Bucataras in Piine, 19 Apr 2013 | 4078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 25 g unt moale
  • 100 g cascaval Sofia - Delaco dat pe razatoare
  • 1 mana de frunze de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval si usturoi:

E prima data cand folosesc KitchenAid pentru a framanta aluatul de paine, asa ca sunt curios si nerabdator sa vad rezultatul.

Am pus faina, drojdia si sarea in bolul robotului (mai putin 150 g faina, pe care le voi adauga mai tarziu). Am pornit robotul pe treapta 2 si am amestecat 15 secunde pana s-au omogenizat ingredientele uscate.

Apa fierbinte, mierea si uleiul le-am amestecat si le-am turnat treptat in bol, mixand in continuare, tot pe viteza 2 inca 2 minute. 

Am adaugat si restul de faina (cele 150 g) in bol si am mixat inca 2 minute, pana aluatul s-a prins de carlig si a devenit omogen si elastic.

Am intins coca si am asezat-o intr-o tava, am uns-o cu amestecul de unt si usturoi si am presarat deasupra cascaval as si cimbru.

Am acoperit tava cu hartie de copt si am lasat aluatul sa creasca 40 minute. Intre timp am pornit cuptorul la 200 grade.

Dupa ce a crescut am pus tava in cuptorul incins pentru 30 minute. Pentru primele 15 minute am acoperit painea cu hartia de copt, dupa care am descoperit-o pentru a se rumeni frumos. Daca va place mai painea mai putin rumena, lasati-o mai mult timp acoperita.

Ce sa va mai spun? A iesit o paine foarte pufoasa si deosebit de gustoasa.

 

Despre KitchenAID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de dovleac copt cu piept de pui