Paine cu ceapa rosie

de Brindusa in Piine, 5 Mar 2011 | 5161 vizualizari

 

Iar am facut paine. Bineinteles, am incercat ceva nou. Am vazut reteta asta pe blogul Roxanei mai de mult si de atunci ma bantuie. Era musai sa fac si eu!. Sunt extraordinare alaturi de o mancarica cu sos, un curry sau o fasole batuta. Nu trebuie framantata si nici nu dureaza mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de paine 
  • 350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 2 cepe rosii, taiate marunt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2lingurita piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa rosie:

Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie

Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin

Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa.

Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul

Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina. 

Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele. Pune-le intr-o tava, pe hartie de copt

Lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul

In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)

Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor

Coace 20 de minute. Lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine bruna