Paine cu dovleac fara ou

de gaby_gabytza in Piine, 12 Noi 2018 | 3610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • zahar
  • unt
  • 1 dovleac 1-1,5 kg
  • cca 150 ml apa
  • optional 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovleac fara ou:

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul.


Punem faina cernuta, iar deasupra presaram sare si 1 lingura de zahar sa fie un pic mai dulce. Le amestecam, iar in mijloc facem o gaura, punem 1 lingura de unt si dovleacul calit chiar daca e fierbinte, iar deasupra turnam drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana iese un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua. Luam una din cele 2 bucati si o impartim in trei si le rulam pe fiecare apoi le impletim. Pregatim o tava de paine o ungem cu ulei si punem painea in tava. Procedam la fel si cu restul de aluat. Ungem painile cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovleac fara ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

13.11.2018, 18:48

Ce culoare frumoasa ii da dovleacul! Este foarte buna painea de casa!

dantes 1

17.11.2018, 12:09

Super!

mirela0911 1

10.12.2018, 12:40

Ce culoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Japoneze