Paine cu faina integrala si mei

de mihaelar63 in Piine, 22 Mar 2021 | 2632 vizualizari

 

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu mei la sandvisuri.  Pentru ca am in cosuletul cu seminte mei, mi-am spus ca acum este momentul. Sincer o saptamna as manca numai cojita de la painea aceasta, atat de gustoasa este.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina semialba tip 650
  • 200 gr faina integrala
  • 150 grame seminte mei decorticat
  • 500 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei rapita
  • 25 gr drojdie cruda
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1.5 lingurite sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala si mei:

  1. Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar.
  2. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare.
  3. Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal.
  4. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa.
  5. Am adaugat restul de faina semialba cat si cea integrala.
  6. Nu uitati sa sarati.
  7. Am lasat masina sa framante si dupa 20 minute la semnalul sonor [ asa este setata] am adaugat 100 gr seminte de mei .
  8. Restul de seminte le-am pastrat pentru a le presara peste aluat inainte de coacere.
  9. Dupa o ora de framantare si dospire aluatul aproape si-a dublat volumul.
  10. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava  unsa cu 2 linguri de ulei .
  11. Pe deasupra am presarat semintele de mei.
  12. Foarte rapid, in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos.
  13. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade C.
  14. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  15. Pe fundul cuptorului am pus o tava. Cand s-a incins am aruncat o jumatate de cana cu apa. Sa faca aburi.
  16. Aburii ajuta ca painea sa creasca frumos in cuptor.
  17. Am copt painea inca 40 minute. Asta depinde de cuptor. Mie imi place painea bine coapta.
  18. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat.
  19. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am obtinut o paine bine crescuta, gustoasa cu seminte crocante si cu o minunata textura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala si mei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (Multicooker)