Paine cu fibre

de katty in Piine, 26 Mar 2018 | 3783 vizualizari

 

O painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de secara
  • 150 gr faina integrala de grau+pentru blat si presarat painea
  • 100 gr amestec de tarate de grau, secara si orz
  • 450 ml apa calduta
  • 50 gr maia
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu fibre:

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa calda si framantam.Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul. Va dura ceva timp si nu va creste foarte mult.

Punem aluatul pe un blat de lemn infainat, il intindem usor si il rulam sub forma de sul. Lasam din nou painea la crescut la loc cald. Cand este crescuta, facem un cutit ascutit cateva crestaturi oblice, presaram putina faina deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit. Coacem painea pana se rumeneaste usor si suna a gol cand o lovim. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu fibre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina de secara si seminte