Paine cu mac

de nadina73 in Piine, 22 Aug 2010 | 4727 vizualizari

 

Este dupa reteta lui leoflorihttp://www.bucataras.ro/retete/1231/paine-cu-mac.html numai ca eu am facaut 1 portie jumate si a iesit mai mare

 

INGREDIENTE

  • 900 faina alba
  • 3 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 180 g unt
  •  2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri de mac
  • drojdie  proaspata 40g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mac:

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dopit,eu nu va zic programul, difera de la o masina la alta. Se lasa sa creasca bine dupa care se unge o tava cu unt sau ulei si se pune aluatul,se mai lasa in tava sa creasca 20 minute ,dupa care se puna tava la cuptor pentru 35 minute la 170 grade.

Cand painea e rumenita frumos se scoate si se acopera cu un prosop,eu am facut si doua mai mici pt pitici

Ps:Leoflori multumesc mult de retata ,diferenta e ca am pus mai multa faina la o portie jumate trebuia 750 g iar eu am mai pus 150 ,nu stiu de ce dar a iesit foarte moale aluatul ,iar in final o paine minunata,multumesc mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Purcelus fals