Paine cu masline

de mirela0911 in Piine, 2 Apr 2017 | 3213 vizualizari

 

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac foarte mult maslinele, am zis ca e perfecta, mai ales pentru zilele de post. Multumesc pentru reteta, Violeta! >:D<
"Retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 350 ml apa
  • 120 g masline negre feliate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele negre feliate si se framanta din nou pentru a se incorpora maslinele in aluat.

Se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Aluatului i se da o forma lunguiata care se asaza in tava. Se lasa sa mai dospeasca, se cresteaza usor deasupra si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 50-60 de minute. 

Se scoate dn cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.

Pofa buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece, e la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara