Paine cu nuci

de mihaelar63 in Piine, 14 Dec 2020 | 2988 vizualizari

 

 Sotul a cumparat o specialitate de paine cu nuci . Se pare ca doar de aceia a gasit la ceas de seara .Eu nu ma dau in vant dupa nuci . Le diger destul de anevoios . Spre surpriza mea ,  painea cu nuci mi-a placut . Mi-am zis sa incerc si eu . Rezultatul este multumitor , chiar peste asteptari . Precis am sa mai prepar paine cu nuci !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 gr faina integrala
  • 460 gr apa calduta
  • 200 gr miez nuca
  • 1 plic drojdie uscata -10 gr
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa zahar brun
  • 1 lingurita cu varf sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci:

  1. Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape .
  2. Aceasta are rol de indepartare a eventualelor  impuritati  .
  3. Maruntiti usor nucile cu cutitul.
  4. Eu am framantat paine cu ajutorul masinii de paine Tefal, folosind programul nr 16 de framantare-dospire .
  5. Mai intai se pune in cuva aparatului apa calduta , uleiul , drojdia si zaharul . Apoi se aduga fainurile  si sarea .
  6. In mod normal foloseam cu 80-100 gr faina mai putin .
  7. Din experienta am observat ca aluatul este foarte moalae , asa ca am intervenit cu faina in plus .
  8. Porniti aparatul. Dupa 25 minute la semnalul sonor se adauga nucile.
  9. Lasati masina sa-si faca treaba . In 75 minute ea va framnta si dospi frumos , aluatul .
  10. In timpul framntarii nucile se vor ,, eroda "si vor da o culoare deosebita aluatului .
  11. Ungeti doua forme de cozonac  cu ulei . Distribuiti  in mod egal aluatul in cele doua tavite .
  12. Tavitele se pun la cuptor sa dospeasca la 60 grade inca 30 minute .
  13. In acest timp volumul aluatului se va dubla .
  14. Potriviti caldura pe 220 grade C pentru 10-15 minute .
  15. Dupa aceasta reduceti temperatura  la 180 grade .
  16. Lasati sa se coaca painile pana devin rumene .
  17. In cazul meu cam inca 30 minute .
  18. Scoateti painile din tavi si le lasati sa se tempereze pe un gratar de inox.
  19.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca lasati painile in tavi dupa cocere , ele vor transpira pe dedesupt . In acest caz riscati ca miezul sa numai fie aerat -pufos ., va deveni clicos .

2

In mod normal foloseam cu 80-100 gr faina mai putin .

3

Din experienta am observat ca aluatul este foarte moalae , asa ca am intervenit cu faina in plus .

4

Acesta probabil ca era o atmosfera foarte umeda si un timp ploios .Prin urmare si faina avea un grad de umiditate mai mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

Rocsi 1

17.12.2020, 21:11

Ceva nou pentru mine, dar nu zic nu!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:52

Interesanta painica!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan