Paine cu unt si seminte

de oanapl in Piine, 26 Dec 2018 | 2649 vizualizari

 

 "reteta romaneasca"
Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Rocsi, căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină
  • 120 ml apă
  • 150 g iaurt
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță rasă sare
  • mix de semințe
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt si seminte:

Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia.
Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată, iaurtul și începi să frămânți. Torni apa treptat și frămânți până obții un aluat omogen și ușor lipicios. La final pui uleiul și mai frămânți cât să se încorporeze. Acoperi aluatul și îl lași să dospească, până își dublează volumul.
Scoți untul de la frigider, îl împarți cât este rece în 3 părți egale, îl lași la temperatura camerei. După ce aluatul a crescut, îl împarți în 3 bucăți egale. Presari făină pe masa de lucru, iei prima bucată de aluat, o întinzi cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire, o ungi cu o parte de unt, presari mix de semințe și apeși puțin cu mâna. Rulezi bine. Procedezi la fel și cu celelalte două bucăți de aluat.
Împletești cele 3 suluri obținute, așezi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O lași cam 20 de minute să crească, amesteci gălbenușul cu laptele, iar cu un penson ungi pâinea cu acest amestec.
Introduci pâinea în cuptorul încins, la 170 de grade C și o lași până când pâinea se rumenește, cam 30-35 de minute. Când este gata, o scoți din cuptor, o învelești într-un prosop curat și o lași să se răcească, apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte in oala de lut--reteta fara gluten