Paine de casa

de cristeena20 in Piine, 2 Apr 2020 | 2319 vizualizari

 

Prima data facuta si a iesit tare buna-asta e problema -ca se mananca foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 3 gr ferment uscat
  • 5 gr sare fina
  • 245 gr apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.

Dupa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasam inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;

Intre timp incalzim cuptorul la 250 -300 grade C.

 Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hartie de copt. Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul, dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocanta deasupra. 

E fantastica, chiar asa calda, cu unt..mmm. Problema e ca se mananca cu pofta :) 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si faina integrala, seminte-doar respectati cantitatile

2

se poate framanta seara si se lasa pana a doua zi sa dospeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman