Paine fara framantare

de Lau in Piine, 18 Ian 2021 | 2703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 50 g drojdie uscata
  • 50 g ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare.

Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa se dospeasca 1 ora.

Lu-am lingura de lemn si amestecam din nou cca 1 min.

Acoperim cu folie si lasam sa se dospeasca 30 min.

Pe masa infainata rasturnam aluatul,aplatizam putin  si impaturim aluatul in 3 pe lat si inca 3 pe lung.

Lasam 10 min sa se odihneasca acoperit cu o folie alimentara.

Aplatizam din nou aluatul pe masa infainata,impaturim din nou in 3 dupa care rulam ca un rulou.asezam pe o foaie de copt

Presaram faina deasupra,crestam cu un cutit foarte bine ascutit si lasam la dospit 1 ora acoperit cu un prosop.

Asezam painea intr-o cratita sau o tava care a stat in cuptor acoperim cu capac sau folie de copt si coacem painea in cuptorul incalzit la 200 grade timp de 30 min.

Indepartam hartia,reducem temperatura la 180 si mai lasam sa se coaca painea pana ce se rumeneste frumos.

Dupa 20 min facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca pe un gratar painea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

19.01.2021, 20:19

Tot am zis să încerc și eu rețeta asta!

dantes 1

21.01.2021, 12:53

Buna!

Rocsi 1

22.01.2021, 20:48

Este foarte buna si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase