Paine irakiana (Samoon)

de Catalina L in Piine, 3 Oct 2017 | 3253 vizualizari

 

Astazi in Irak se sarbatoreste ziua nationala.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/paine-irakiana-samoon.html
Le samoon este pâinea tradițională irakiană.
Este in forma de romb de dimensiuni intre 10 si 15 cm.
O gasim peste tot, la restaurante este facuta pe loc într-un cuptor de cărămidă special pentru pâine.
Locuitorii de la Bagdad se laudă deci cu ”pâine mereu proaspătă”, fie că este vorba despre lipia libaneză, fie că este vorba despre pâinea tradițională irakiană Samoon.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina (550 g)
  • 1 cana de apa calduta (250 ml -300 ml)
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irakiana (Samoon):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul.

Amestecati si incorporati treptat apa calduta.

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2 ore.

Se degazează aluatul si se-mparte in 6 parti.

Rulati fiecare bucata si faceti-le in forma de romb.

Puneti painicile pe o placa acoperita de hartie de copt si lasati-le sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Decorati cu lama unui cutit, ungeti-le cu lapte si presarati mac, susan

Coaceti timp de 30 - 35 minutes sau pana cand sunt frumos colorate.

Sunt bune natur sau le puteti umple cu garnitura dorita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irakiana (Samoon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

anca_rm 1

04.10.2017, 09:47

ce faina reteta ,

Rocsi 1

04.10.2017, 20:43

Vreau o painica calda!

mihaelar63 1

11.10.2017, 03:33

Ce-mi place forma ! Cred ca si gustul este bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa