Paine irlandeza

de Anett in Piine, 2 Iul 2017 | 4139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina integrala
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • 470 g chefir
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza:

Amestecam bine faina, sarea cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam chefirul si cu o lingura, amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu trebuie dospit.

Introducem amestecul intr-un vas termorezistent cu capac. Taiem o cruce mare in paina si acoperim cu un capac, apoi introducem in cuptorul bine incins. 

Dupa 35-40 de minute, scoatem capacul si lasam ca painea sa rumeneasca inca 15-20 de minute.

TIPS-URI

1

Se pot adauga ierburi aromate: oregano sau rosii uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

03.07.2017, 12:09

Interesant!

miki_a 1

03.07.2017, 14:38

O rețetă tare interesantă!

mihaelar63 1

04.12.2018, 15:56

am faina integrala si am sa prepar !!! Multumesc pentru reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine simpla de casa