Paine neagra cu seminte de floarea soarelui

de Valclaudia in Piine, 17 Iun 2018 | 2961 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 700 ml apa calduta
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu varf sare grunjoasa
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 gr seminte de floarea soarelui decojite, crude
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte de floarea soarelui:

Am pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta.

Am framantat aluatul timp de 15 minute cu mana, am picurat ulei de masline din cand in cand.

Am tapetat un vas de yena cu hartie de copt, am asezat aluatul in vas, l-am pudrat cu putina faina si apoi am dat vasul in cuptorul care era setat pe 50 grade Celsius.

Aluatul a stat in jur de 30-40 minute in cuptor in aceste conditii, timp in care si-a dublat volumul.

Am ridicat temperatura la 170 grade C si am lasat painica la copt pe gratar alte 45 minute ( am folosit functia de coacere cu ventilatie).

Am scos painea rumenita din cuptor, apoi din vasul de yena pe un gratar si am lasat painica la racit inainte de a o felia.

A iesit tare gustoasa... :)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cascaval