Painici umplute cu muschi file si cascaval

de Andra_Constantinescu in Piine, 14 Mai 2019 | 3121 vizualizari

 

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 150 g iaurt
  • 125 ml lapte cald
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g cascaval
  • 200 g felii de muschi file
  • In plus:
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu muschi file si cascaval:

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare.

Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si laptele cald si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine o coca elastica. La final, se ung mainile cu ulei, coca si castronul. Din coca se formeaza o bila care se lasa la crescut acoperita cu o folie si un prosop la loc cald.

Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.

Feliile de muschi file se taie in patratele.

Dupa ce coca a crescut, se imparte in sapte si pe masa de lucru infainata se intinde cate o parte in forma de patrat. Se pun pe fiecare parte patratele de muschi file si cascaval ras si se impatureste aluatul.

Painicile astfel formate se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, cu partea impaturita in jos. Se acopera cu o folie si cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Painicile se ung cu ou batut si se presara seminte de mac peste ele. Se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu muschi file si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu scortisoara