Palanete cu varza

de daniela_16 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 19728 vizualizari

 

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg de faina
  • 200 ml apa
  • 50 de grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de ulei

Pentru umplutura

  • 1 varza mai mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare,piper,cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu varza:

Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat asemanator cu cel de paine.

Se acopera bolul si se lasa la dospit la loc caldut cca.1 ora.Intre timp pregatim umplutura:varza se toaca marunt iar intr-o cratita incapatoare se pune varza,uleiul,sarea,pliper,cibru si un pahar de apa si se lasa la fiert amestecand din cand in cand.

Cand aluatul si-a dublat volumul se imparte in bile aproximativ egale si pe rand,cu un sucitor se intind bilele de aluat mai subtire si se pun cate 2 linfuri de varza in centru discului de aluat,se aduna marginile si se apasa putin cu palmele.Placintele se coc in tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana devin aurii la suprafata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

daniela_16 1

20.05.2014, 06:35

Multumesc

babi5 1

20.05.2014, 10:16

marcela1979 1

20.05.2014, 13:18

ce pofta am de palanete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori aperitiv cu carne tocata