Pane-uri de vinete cu urda

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2010 | 5498 vizualizari

 

Un alt aperitiv de vinete cu urda…serviti va rog !

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 200g urda
  • 1 ardei gras rosu
  • 50g smantana grasa
  • 2 oua
  • 100g pesmet
  • Ulei de palmier(sau de care aveti)
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pane-uri de vinete cu urda:

Curatam vinetele si le taiem felii  de 5-7cm grosime. Le pudram cu sare, le punem  intr-o strecuratoare si le lasam cam 15-20’ sa-si lase zeama.

Intre timp pregatim amestecul de urda. Taiem cubulete ardeiul, adaugam smantana, putina sare si omogenizam.

Intr-un bol batem ouale si in alt bol punem  pesmetul.

Feliile de vinete le stergem cu prosop absorbant si cu o lingurita punem urda pe jumatate din felie, iar cealalta jumatate o pliem peste umplutura, apoi le asezam pe un platou.

Punem uleiul la incins, luam cate un paneu (de vanata) il trecem  prin ou apoi prin pesmet si-l punem la prajit. Le prajim pe ambele parti apoi le scoatem pe prosop absorbant.

Este o mancare usoara, buna pentru cina dar si foarte apreciata ca aperitiv .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pane-uri de vinete cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

19.08.2010, 16:46

Delicioase

Adinacarla 1

19.08.2010, 21:57

vin si eu la o portie......mai este si pentru mine?

loredanaaa 1

27.05.2013, 21:26

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci "vinetele"