Papricas de cartofi cu carne de vaca

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 8 Apr 2016 | 4156 vizualizari

 

O reteta din copilarie, pe cand bunica ne facea acest papricas simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vaca sau vitel (pentru fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • dafin
  • sare, piper, ardei iute dupa gust
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi cu carne de vaca:

- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul.

- In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt -aduagam dafinul si lasma sa se prajeasca putin. Aduagam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat legumele punem carnea  taiata cuburi si o prajim putin pe toate partile. Apoi turnam apa fierbinte, cat sa acopere carnea de o palma. Punem sare, piper si un chilli daca ne place. Acoperim si inchidem oala. Daca fierbeti la cucta in 40 mintue e fiarta carnea-daca fierbeti in oala simpla va trebuie mai mult de o ora-trbeuie sa gustati carnea sa fie moale. 

-Cand carnea e fiarta aduagam cartofii taiati cuburi si lasma sa fiarba si ei . La finala duagam patrunjel verde tocat. 

TIPS-URI

1

e foarte bun si cu leustean verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu ciolan