Papricaș de hribi cu mămăliguță

de Rita Ilies in Mancaruri de legume, 3 Feb 2014 | 7097 vizualizari

 

Proteine, fibre, fosfor, cupru, potasiu, zinc, vitamine din complexul de B-uri, calciu, fier, 80% apă, și vitamina D, toate fac referire la un singur aliment. Unul vegetal. :) Poate fi ceva mai bun și sănătos? :) Hribile conțin beta glucani, care susțin funcționarea sistemului imunitar, ajută în combaterea tumorilor și previn alterarea ADN-ului. De asemenea, aceștia sunt activatori naturali ai citokinelor și leucocitelor care luptă împotriva infecțiilor.
Ciupercile inhibă aromataza, care este o enzimă implicată în producția de estrogen. Acestea conțin și ergotioneină, fiind un antioxidant puternic care previne stresul oxidativ, dar și eritadenină care reduce colesterolul ( LDL ) din sânge.
Așadar, pentru prânz, vă propun o porție delicioasă de hribi cu mămăliguță. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g hribi decongelate
  • 4 cepe potrivite tăiate julièn
  • o linguriță cu ulei de palmier
  • sare de Himalaya
  • piper după gust
  • două linguri cu boia de ardei dulce
  • 4 căței de usturoi tocat ( opțional )
  • o mână de pătrunjel tocat
  • două linguri cu amidon din porumb
  • o cană cu făină de mălai
  • o cană cu apă
  • două căni și jumătate cu lapte
  • o linguriță cu unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricaș de hribi cu mămăliguță:

Am călit ușor ceapa în uleiul de palmier, apoi am adăugat ciupercile pentru a nu fi nevoie de adaos de apă. Peste ele am presărat puțină sare și le-am lăsat să se pătrundă.

Amidonul l-am dizolvat într-o cană și jumătate cu lapte. Papricașul obținut l-am turnat în tigaie peste ciuperci. Piperul, boiaua, dar și pătrunjelul și usturoiul tocate le-am adăugat la final amestecând continuu.

Într-o cratiță nu foarte mare, am pus pe foc o cană cu apă li una cu lapte. Când a început să fiarbă am adăugat sarea și făina de mălai. Am amestecat continuu cu telul pentru a nu permite formarea cocoloașlor. La final am adăugat și untul pentru o textură mai cremoasă.

Simplă, hrănitoare și delicioasă.

Poftă bună și o zi însorită!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaș de hribi cu mămăliguță" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci de padure