Pariziene cu capsuni si cocos

de papabundetot in Prajituri, 16 Feb 2014 | 3765 vizualizari

 

Asa cum spuneam si in postarea de ieri,imi place tare mult sa fac aluaturi dospite,si pentru ca ieri am facut cornulete,astazi am schimbat putin forma,pastrand in mare reteta..si am facut pariziene cu gem de capsuni facut in casa si fulgi de nuca de cocos…o minunatie de desert :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 1 kg faina alba 650
  • un varf de cutit cu sare
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr capsuni congelate
  • 1 cana zahar alb
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • 5 pastai cardamon
  • 3 stelute anason
  • 1 lingurita flori lavanda
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1/2 cana apa
  • 2 maini nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu capsuni si cocos:

Aluatul:Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am amestecat putin cu o lingura apoi am trecut la framantatul cu mana pana cand toate ingredientele s-au omogenizat si aluatul a devenit compact.Am framantat aluatul pana cand a devenit fin,si daca il apasam cu degetul revenea repede la forma initiala.Am lasat apoi aluatul la caldura sa dospeasca linistit si m-am ocupat de umplutura.

Umplutura: Intr-o craticioara am pus zaharul,batonul de scortisoara,florile de lavanda,apa de trandafiri,anasonul,cardamonul si apa si am pus cratita la fiert unde am lasat-o pana cand zaharul s-a topit si siropul s-a legat.Am luat apoi cratita de pe foc,am strecurat siropul pentru a elimina pastaile si florile,am pus siropul strecurat inapoi in oala si din nou la foc,am adaugat apoi in el capsunile din congelator si le-am lasat sa fiarba bine in acest sirop,apoi am luat blenderul si am maruntit capsunile,obtinand o pasta extrem de aromata.Am dat gemul astfel obtinut la racit si dupa ce s-a racit am pus in el 2 manute de nuca de cocos si am amestecat bine pentru a omogeniza totul.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat…chiar triplat volumul,am rupt din el bucati,potrivit de mari,pe care le-am pus pe blatul de lucru,am intins cu sucitorul fie in forma rotunda/ovala fie dreptunghiular  si apoi am taiat dreptunghiuri,pe care la un capat le-am crestat pe orizontala,iar la mijloc am pus cate o lingura de umplutura,am impachetat dreptunghiul in 3 aducand partea necrestata peste umplutura,si peste am adus partea crestata,am uns cu un ou batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Noua ne-a placut ce a iesit…daca faceti si voi reteta astept sa imi spuneti cum vi se pare!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

papabundetot 1

17.02.2014, 08:41

Multumesc Miha...uitasem

laura_n 1

18.02.2014, 17:35

cred ca sunt foarte aromate!

anca_rm 1

19.02.2014, 08:39

mmmm, ce bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu gem