Pasta de ardei capia copti

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 6 Mar 2020 | 4657 vizualizari

 

Cum zacusca s-a cam terminat de mult timp și în congelator mai avem punguțe cu ardei capia copți, m-am gândit să fac rapid o pastă absolut delicioasă, pentru consum imediat, la micul dejun, mai ales acum, în Post. În perioadele când nu se postește, această pastă este excelentă alături de o porție de carne, garnitură și salată.
Am făcut o porție dublă, care să fie suficientă pentru tot sfârșitul de săptămână.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei capia copți, de la congelator
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 lingurițe de oțet balsamic
  • 1 linguriță de sare extrafină
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • piper (opțional)
  • 1 linguriță de oregano
  • Pentru servit:
  • 4 felii de pâine toast, prăjite
  • măsline fără sâmburi
  • frunze de pătrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei capia copti:

Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc.

Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie în bucăți mai mici, pentru ca mixarea lor să fie mai ușoară și mai rapidă.

Se pun în blender: ardeii copți și usturoiul mărunțiți, în prealabil. Se adaugă: uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, zahărul și oregano.

Se mixează fin aceste ingrediente, se pune pasta într-un bol și se poate servi chiar imediat, cu pâine prăjită, la micul dejun, la o masă festivă, sau la felul principal, alături de o porție de carne.

TIPS-URI

1

Dacă aveți ardei capia copți la congelator, scoateți-i din timp, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de tot lichidul lăsat.

2

Dacă nu aveți ardei capia copți la congelator și doriți să faceți o asemenea pastă, atunci va trebui să coaceți ardei, să-i curățați de pielițe și cotoare, să-i lăsați să se scurgă bine de lichidul lăsat și apoi procedați ca în rețetă.

3

Mărunțiți puțin ardeii și usturoiul, pentru ca mixarea lor în blender să fie mai ușoară și mai rapidă.

4

Adăugați piper numai după ce ați pus pasta în bolul de servire și ați gustat-o. Este posibil ca unii ardei să fie iuți și atunci să nu mai aveți nevoie de piper.

5

În funcție de gusturile dumneavoastră, puteți adăuga și alte condimente.

6

Această pastă se poate prepara și cu muștar clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei capia copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii