Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

de Ela68 in Conserve, 26 Sep 2015 | 15421 vizualizari

 

Exista multe variante pentru obtinerea acestei paste. Se poate prepara si cu gogosar in loc de ardei Kapia, sau, se pot adauga diverse mirodenii. Ca de fiecare data, "vinovat" pentru aceste specialitati este Soleil , jumatatea mea.
Ca si tip de ardei, am gasit in piata o varianta nu exagerat de iute, dar un tip de ardei foarte carnos si gustos pe care taranii il numesc "Cornu caprii`". Am cautat informatii despre acest tip de ardei, insa, pana in momentul de fata nu am gasit nimic. Ramane ca sursa sigura Tanti Katy pe care o gasesc in piata la aceeasi taraba in fiecare toamna. Unica sansa de a pastra soiul este sa-i rog pe prietenii de la Tomatina sa-mi cultive pe o portiune mica in solar.
M-am indragostit iremediabil de acest sos, la fel ca si de Ketchup-ul pe care-l fac de ani de zile !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 800 gr passatta de rosii ( suc de rosii mai gros )
  • 250 ml apa
  • 4 ardei Kapia copti
  • 1 lingurita de sare
  • zahar ( optional, 1-2 lingurite )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii:


1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale !
2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor.
3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a inmuiat.
4. Tocam apoi cu ajutorul blenderului vertical si mai lasam pe foc inca aproximativ 30 minute pana ce devine ca o pasta. Pentru consistenta mai lichida, se poate  fierbe mai putin, obtinandu-se sos.In acest moment ar trebui sa gustam sa vedem daca mai trebuie sare :) sau daca-l dorim mai dulce.
5. Turnam fierbinte in borcanele spalate si uscate, apoi le sterilizam la Bain-Marie 20 minute.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 2 borcane de 315 gr si 2 borcane de 200 gr. Fotografia reprezinta cantitiatea a doua transe . Folosim aceasta pasta in special la ciorbe si la mancaruri cu sos, pe baza de cartofi sau carne, sau daca ma gandesc bine, cam la orice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.09.2015, 16:01

Ce frumos stau aliniate borcanelele! Si culoarea e atat de placuta, nu mai zic de gust!

Ela68 1

02.10.2015, 16:12

Multumesc, gustul e demential

delia64 1

14.10.2015, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei copt la borcan