Pasta de naut cu seminte si patrunjel

de katty in Mancaruri de post, 1 Sep 2017 | 4020 vizualizari

 

De la aceasta reteta am pornit https://www.bucataras.ro/retete/hummus-verde-cu-ierburi-si-seminte-78444.html. Mi-am dorit insa un preparat de post, deci am renuntat la iaurt, am adaugat seminte de susan si dovleac  si in compozitie, pe care le-am prajit usor in prealabil. Am renuntat la parte din condimente pentru ca am dorit ca pasta mea de naut sa aiba gust intens de seminte de susan prajite.Si am servit-o cu lipii de casa, facute dupa reteta https://www.bucataras.ro/retete/lipii-de-casa-63754.html.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut din conserva sau fiert in prealabil
  • 1 gramada patrunjel
  • 70 gr seminte de dovleac si susan
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline+ptr decor
  • lipie ptr servit (500 gr faina, 250 ml apa calduta, sare, 1 lingurita zahar,1 lingura ulei,5 gr drojdie)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu seminte si patrunjel:

Intr-o tigaie uscata punem semintele de dovleac si susan. Le punem la foc mic, amestecand   ocazional si le lasam sa se rumeneasca usor. Le mixam, dupa ce am pastrat cateva ptr decor.Intr-un vas inalt punem nautul, patrunjelul spalat si taiat  mai marunt, semintele mixate, sare, piper, uleiul de masline , zeama de lamaie si mixam bine.

Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri din apa in care a fiert nautul.Asezam pasta intr-un castron, o decoram cu semintele pastrate, putin ulei de masline si patrunjel verde. Pastram pasta de naut la rece pana in momentul servirii.Servim pasta de naut cu lipii de casa.

Pentru lipii amestecam faina cu drojdia uscata, facem o adauncitura la mijloc in care punem  apa calda, uleiul, zaharul si sarea.  Framantam bine compozitia  si o lasam la crescut 1/2 de ora, dupa care o rupem in bucati. Intindem cu sucitorul fiecare bucata pe o planseta infainata.O lasam sa creasca cateva minute, apoi o coacem pe o tigaie de fonta neunsa, pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu seminte si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ştevie cu orez - de post