Pasta tartinabila cu sardine

de mihaelar63 in Salate, 6 Apr 2020 | 3725 vizualizari

 

Un aperitiv simplu si rapid pentru cei care indragesc preparatele din peste. De mult timp nu am mai preparat pasta de peste. Mi-a placut gustul delicat si nu foarte puternic al sardinelor. Poti servi linistit o bruscheta cu pasta de sardina fara sa se simta de la o posta.

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii sardine
  • 300 gr margarina Rama din ulei de rapita
  • 100 gr rosii deshidratate conservate in ulei de masline
  • 2 cepe mici rosiii
  • 2 catei usturoi
  • 1 cartof fiert
  • 1 lingurita rasa pasta iute de ardei- productie proprie
  • 1 lamaie-zeama si putina coaja rasa
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta tartinabila cu sardine:

  1. Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. 
  2. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
  3. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu.
  4. Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul uscat.
  5. Sarati usor si amestecati compozitia pana se omogenizeaza.
  6. Eu am gustat si mi-a parut usor dulceaga de la rosiile deshidratate.
  7. Am stors deasupra zeama de la o lamaie si am ras suplimentar si putina coaja pentru aroma.
  8. Nu a fost nevoie de piper, gustul picant a fost dat de pasta iute de ardei si de una din conserve care era in ulei picant.
  9. Am obtinut o pasta fina usor tartinabila.
  10. Serviti pasta pe felii de paine subtiri, usor prajite.
  11.   Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta tartinabila cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciupercute cu maioneza si usturoi