Pastai cu usturoi

de xana in Mancaruri de legume, 6 Noi 2017 | 4347 vizualizari

 

Pe cat de simple sunt de pregatit, pe atat de bune. Imi aduc aminte de copilarie, cand abia asteptam sa le culeg iar bunica sa le pregateasca.

 

INGREDIENTE

  • cca 400 gr de fasole pastai
  • 1/2 de ceapa
  • 1 bucata mica de bacon
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu usturoi:

Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline.

Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar pastaile sunt moi.

Strivim usturoiul si il frecam cu o lingura de ulei de masline, apoi il adaugam pastailor, amestecam si luam oala e pe foc.

 

TIPS-URI

1

Pastaile gatite astfel vor fi mult mai delicioase decat atunci cand sunt fierte separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

07.11.2017, 11:50

Bune!

Rocsi 1

07.11.2017, 21:47

Eheee, asa preparat este prea pe placul meu si as manca zilnic!

kytz 1

08.11.2017, 09:24

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai galbene, cu smantana si usturoi