Paste cu bacon si usturoi

de madi_marin in Farfalle, 9 Iul 2017 | 4271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 1/2 dovlecel
  • 6 felii de bacon
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii uscate în ulei
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • piper
  • brânză tare rasă fin
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 1/2 cană sos de roşii
  • ulei
  • un praf de oregano uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si usturoi:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.

Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.

Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi fâşiuţe de ardei gras.

Se pun câteva linguri din apa în care fierb pastele şi se lasă totul să se înmoaie uşor. Tot acum se adaugă şi bucheţelele de broccoli.

Se adaugă apoi sosul de roşii, brânză rasă fin (cam 2 linguri cât să îngroaşe sosul), sare (dacă mai este nevoie din cauza brânzei), piper şi oregano.

Se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul.

Pastele fierte se pun peste sos şi se amestecă lejer.

Se pot servi ca atare sau cu brânză tare sau parmezan rase deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate