Paste cu carne de pui si sos bechamel

de mirela0911 in Fusilli, 11 Apr 2021 | 3893 vizualizari

 

Ne plac foarte mult pastele si le incerc in diverse feluri. La fel de mult ne place si lasagna, insa de data aceasta am preparat pastele ca si cum as fi facut lasagna. Am pregatit un sos bechamel pe care l-am intercalat intre straturi si a iesit o mancare grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fusilli
  • 750 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa galbena
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1 cutie de sos de rosii pasate
  • putin rozmarin
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 500 ml lapte
  • sare
  • nucsoara
  • 250 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de pui si sos bechamel:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa.

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune ceapa. Se caleste pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga carnea si se amesteca. Se lasa sa se albeasca bine si sa inceapa usor sa se rumeneasca. Se adauga sosul de rosii pasate. Se condimenteaza cu sare, piper si putin rozmarin. Se amesteca bine. Daca sosul este prea gros, se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele. Se lasa 15-20 de minute sa fiarba.

In acest timp se prepara sosul bechamel. Intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se toarna cate putin din laptele fierbinte, amestecand continuu pentru onogenizare. La final se condimenteaza cu sare si nucsoara, se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se trage de pe foc.

Se ia o tava si se unge cu putin ulei. Se toarna jumatate din cantitatea de paste, apoi se toarna jumatate din sosul si bechamel si jumatate din sosul de carne. Se presara deasupra cascaval. Se pun restul de paste, sos bechamel si sosul de carne. Deasupra se rade restul de cascaval. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui cascavalul cu mozzarela.

2

Daca tava este mai mica, se pot face trei straturi de paste si restul sosurilor.

3

Se pot folosi orice fel de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de pui si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu piept de pui