Paste cu carne tocata de pui si mozzarella

de mirela0911 in Penne, 5 Noi 2018 | 11236 vizualizari

 

Un pranz usor si satios si pe gustul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne integrale
  • 750 g carne tocata de pui
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 lgt condimente de ierburi si boia Delikat
  • sare, piper dupa gust
  • 500 ml rosii pasate
  • 1 lgt zahar brun
  • 1 lgt verdeturi italienesti Delikat
  • 200 g mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne tocata de pui si mozzarella:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca si se lasa la calit pana se albeste binecarnea de pui. Se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cratita si se lasa5 minute sa fiafba in sucul propriu. Se adauga apoi rosiile pasate si se amesteca. Se lasa sa mai fiarba impreuna cca 10 minute. Se mai adauga sare si piper daca este nevoie, se pun verdeturile, zaharul brun si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc.

Se pregateste o tava. Se pune jumatate din cantitatea de paste apoi jumatate din sosul cu carne, restul de paste si deasupra se intinde restul de sos. Se rade deasupra mozzarella si se dala cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui rosiile pasate cu suc/bulion de rosii.

2

Se poate inlocui mozzarella cu cascaval.

3

Se pot pune si 2-3 catei de usturoi (eu am uitat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata de pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste penne cu sos de mustar