Paste cu dovlecei

de - Andreea - in Paste, 20 Oct 2018 | 3757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste
  • 2 dovlecei
  • 100 gr prosciutto cotto
  • 200 gr smantana
  • 2-3 linguri cu ulei
  • parmezan ras
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecei:

Incepem prin a spala dovleceii, indepartam capetele, apoi ii taiem cuburi.

Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta este incins, punem dovleceii. Presaram sare si lasam la calit pentru cateva minute.

Adaugam apoi prosciutto, la fel taiat cuburi, amestecam si lasam alte cateva minute. 

La sfarsit punem smantana si putin oregano. Potrivim de sare si piper, amestecam si inchidem focul.

Separat punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le fierbem comform indicatiilor de pe ambalaj, amaestecand din cand in cand. 

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu sos. Amestecam totul bine. 

Servim pastele calde, presarand dupa plac, putin parmezan.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu kaizer si parmezan