Paste cu legume, ton si mozzarella

de oanapl in Spaghete, 30 Mar 2021 | 3794 vizualizari

 

Văzusem la Rocsi această rețetă și mi s-a părut tare delicioasă. Nu m-am înșelat. Eu eram pe fugă și nu aveam legume proaspete în casă, așa încât am folosit legume congelate, care nu-mi lipsesc aproape niciodată. Ar mai fi mers măcar 100g mozzarella, dar n-am mai avut :))
A ieșit delicioasă rețeta. Mulțumesc pentru idee Rocsi. Pupici! :-*

 

INGREDIENTE

  • 300g legume congelate
  • 200g paste
  • 2 linguri sos Arrabbiata
  • 1 conservă ton în ulei (185g)
  • 200g paste (spaghetti)
  • 150g mozzarella
  • O lingură ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume, ton si mozzarella:

Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită.

Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei.

Într-o tigaie pui o lingură de ulei de măsline și adaugi legumele congelate. Adaugi apă cât să le acopere, adaugi sosul Arrabbiata și puțină sare. Lași să fiarbă până când scade apa și legumele sunt fierte. Pui tonul, pe care îl desfaci în bucăți mai mari cu furculița. Amesteci, apoi adaugi pastele peste acest amestec din tigaie și omogenizezi. Dacă mai este cazul adaugi sare după gust.

Pregatești un vas de yena (sau de ceramică), torni amestecul și nivelezi. Dai mozzarella pe răzătoarea mare, o presari deasupra pastelor și introduci vasul în cuptorul încins, la 170 de grade și lași pastele până când mozzarella se topește. Le scoți din cuptor când sunt gata și le servești calde. Eu nu am lăsat să se rumenească prea mult mozzarella, pentru că nu îmi plac pastele foarte uscate și nici mozzarella prea uscată. Îmi place să se întindă puțin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume, ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei