Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

de mirela0911 in Fusilli, 16 Mai 2021 | 5918 vizualizari

 

Ne plac mult pastele in orice fel de combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fainoase (orice forma)
  • 1 piept de pui fara os
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia dulce
  • 300 ml smantana pt gatit
  • cascaval
  • patrunjel verde
  • fulgi chilli
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana:

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie pieptul de pui in cubulete mici si se pune la calit in uleiul de masline incins. Se amesteca si se intorc pe toate partile pana isi schimba culoarea.

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii apoi se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a albit. Se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna. Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga si ea. Se amesteca bine si se lasa 5 minute impreuna. 

Se adauga boiaua, se amesteca si se toarna smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba impreuna. Se pune usturoiul pisat apoi se adauga pastele scurse de apa. Se amesteca totul bine, eventual daca mai este nevoie de sos, se poate adauga un polonic din apa in care au fiert pastele. Se mai lasa putin pe foc, amestecand din cand in cand dupa care se pot servi, asezonate cu cascaval ras, putin patrunjel verde si fulgi de chilli.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui si ciuperci