Paste de casa cu busuioc si oregano

de Brindusa in Spaghete, 30 Iul 2011 | 4892 vizualizari

 

Pastele, de orice tip ar fi, se intalnesc foarte des in meniul familiei mele. Adevarul e ca te pot scoate din orice impas. Ai ajuns acasa foarte tarziu si copiii trebuie sa se intoarca flamanzi de la scoala? Fierbi repede niste paste, faci un sos bun de rosii si in 20 de minute e gata masa! In magazine se gasesc paste de toate formele si de la o groaza de firme, dar daca mananci o singura data paste facute in casa, n-o sa mai cumperi niciodata!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina 000
  • 4 oua medii, proaspete
  • optional: busuioc, oregano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa cu busuioc si oregano:

Curata frunzele de pe cateva tulpini de oregano si busuioc

Amesteca faina cu ouale, framantand usor. Dupa ce s-a format coca, adauga verdeata. Coca rezultata trebuie sa fie nelipicioasa si nu foarte moale. Poti sa mai adaugi faina, pana cand ajunge la  consistenta dorita.

Imparte coca in 4 parti. Intinde fiecare bucata de coca, presarata din abundenta cu faina, pana cand ajunge foarte subtire

presara fiecare foaie cu faina, pe ambele parti. Ruleaza o foaie

Taie ruloul cu ajutorul unui cutit ascutit, la dimensiunile dorite. Eu am facut niste pappardelle (taietei foarte lungi si mai lati)

Ia fiecare taietel si desfa-l. Presara bine cu faina si lasa-l la uscat cam 1 ora (daca il folosesti proaspat) sau 2-3 zile daca vrei sa pastrezi pastele pentru mai mult timp.

Pastele de casa se fierb in apa fiarta cu sare (1 l de apa si 1/2 lingurita sare la 100 g paste) cam 5-7 minute (trebuie sa fie al dente)

TIPS-URI

1

Eu am o masina care ma ajuta sa intind foaia subtire, dar acelasi lucru se poate face si cu un sucitor si putina vointa :) Dupa ce ai facut pastele in casa, le poti folosi proaspete sau le poti pune la uscat, ca sa le folosesti mai tarziu. In acest caz le usuci 2-3 zile, puse pe o carpa curata, rasfirate si lasate la aer, neacoperite. Dupa acest timp le poti pastra pana la cateva luni in saculeti de panza sau hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa cu busuioc si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ragu de pui cu paste de casa la slow cooker Crock Pot