Paste gratinate, cu sunca si telemea

de RODIMUR in Paste, 6 Iul 2017 | 10423 vizualizari

 

Pentru că-mi plac mult atât pastele, cât și preparatele gratinate, fac adeseori tăiței de casă cu telemea, șuncă și cașcaval, la cuptor. E o mâncare ușoară, gustoasă, consistentă, aspectuoasă și care emană un miros îmbietor.
Rețeta pentru tăiței de casă: https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiței de casă
  • 100 grame șuncă de porc
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame mozzarella
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate, cu sunca si telemea:

Se rad fin telemeaua și mozzarella.

Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).

Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.

Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu telemeaua rasă și cu șunca tăiată mărunt.

Se unge cu unt o tavă de ceramică și se pune în ea compoziția cu paste, telemea și șuncă. Peste aceasta se toarnă oul bătut cu smântână, distribuindu-l uniform în toată tava și pe deasupra se pune mozzarella răzuită fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.

Când tăițeii s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți tăiței de casă, puteți folosi alte paste, care vă sunt la îndemână.

2

Nu puneți prea multă sare în ou, pentru că telemeaua de vaci este deja sărată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza dulce si stafide la cuptor