Paste tricolore cu masline si sos

de Ancutsa in Paste, 5 Noi 2017 | 3673 vizualizari

 

Îmi plac mult Spiralele Tricolore Vita Pasta de la Gyermelyi, aşa că am pregătit unele cu măsline, sos şi caşcaval.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 castronel de Spirale Tricolore Vita Pasta (albe, cu sos de roşii şi cu spanac)
  • Măsline nesărate
  • 2 linguri de suc de rosii sau bulion
  • Sare şi mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper)
  • caşcaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste tricolore cu masline si sos:

 

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt.

Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 5 minute, se adaugă morcovul, măslinele, mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper). Se acoperă cu apă (de grosimea a două degete) şi se lasă fiarbă cam 20 de minute. Apoi se prepară sosul adăugând 2 linguri cu suc de roşii sau bulion desfăcut în puţină apă şi se amestecă bine.

Se scurg pastele de apa în care au fiert, se adaugă peste sosul de măsline, amestecând. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, se dau de pe foc, se rade caşcaval şi se dau un sfert de ceas la cuptor, la foc mediu.

 

Poftă Bună!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/paste-tricolore-cu-masline-si-sos.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste tricolore cu masline si sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi con gorgonzola al forno