Pastrav curcubeu picant -crocant

de mihaelar63 in Pastrav, 2 Dec 2019 | 2701 vizualizari

 

 Daca  intalnesti un peste si vrei sa-ti dai seama ca-l placi, te uiti in ochii lui :D . Un peste proaspat trebuie sa aibe ochii clari si bronhiile de o culoare rosie frumoasa, vie. Daca ochii au devenit laptosio, pestele nostru a parasit apa cam de multisor.
Imi place pastravul, gustul lui nu foarte pronuntat si nu in ultimul rand ca, dintr-o miscare l-ai curatat de oase. Daca ramane vreunul nu este o tragedie, oasele pastravului sunt ca niste firicele fine si nu fac rau.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi curcubeu [a cate 300 gr]
  • 2 crengute de oregano verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos habanero-ardei iuti mexicani
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita harisa-pasta arabeasca de usturoi cu ardei iute
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav curcubeu picant -crocant:

  1. Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine.
  2. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti .
  3. Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi  ulei de masline si sos habanero .
  4. Lasati pastravul sa se marineze macar doua ore la rece .
  5. Transferati pestele intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
  6. Sub fiecare pastrav se pune cate o crenguta de oregano verde .
  7. Se da pastravul la cuptor timp de 20 minute .
  8. Cand incepe sa se rumeneasca se stropeste cu otet balsamic .
  9. Astfel veti obtine o crusta crocanta .
  10. Mai lasati sa se coaca pe functia de grill superior .
  11. Serviti pastravul curcubeu cat este cald , alaturi de felii de lamie si garnitura ,sau salata preferata .

TIPS-URI

1

La acest preparat merge bine un pahar de vin demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav curcubeu picant -crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor in hartie de copt