Pastrav umplut cu ghebe la cuptor

de Rocsi in Retete Delikat, 31 Iul 2018 | 2470 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Pastravul este pestele preferat alor mei, iar din cand in cand, eu il mai pregatesc, ca sa le fac pofta. Insa, cum mie imi place sa ocolesc prajelile, de aceasta data l-am umplut si la cuptor cu el. Aromatizat cu condimente de la Delikat 100% naturale a iesit o bunatate de s-au lins pe degete! Sa faceti si voi, sa vedeti ca o sa va placa mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav poaspat
  • 1 mana ghebe
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • amestec de ierburi italiene Delikat 100% naturale
  • boia dulce Delikat 100% naturale
  • 5-6 boabe de ienibahar Delikat 100% naturale
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav umplut cu ghebe la cuptor:

Curatati ghebele, le spalati in mai multe ape. Le puneti la fiert cu putina sare, circa 20 de minute. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga bine, sa se racoreasca, apoi le tocati.

Ceapa verde, doar cozile, le taiati rondele. Amestecati ghebele tocate cu ceapa verde, sare si piper. La sfarsit adaugati si un catel de usturoi maruntit.

Pestele il curatati de mate, solzi si tot ce este nevoie. Il spalati bine, il stergeti cu niste servetele. Pe unde scoateti matele, faceti o taietura mai lunga, iar pe acolo puneti umplutura de ghebe. Presarati pestele cu sare si piper pe ambele parti.

Il asezati intr-o tava, pe hartie de copt. Morcovul decojit il taiati fasii pe lung, la fel si ardeiul kapia. Puneti legumele in tava pe langa peste, adaugati si partea alba de la ceapa verde si catelul de usturoi taiat feliute. Presarati ierburi italiene, boia de ardei dulce si boabele de ienibahar. La final stropiti toate cu ulei de masline si turnati o canita cu apa. Acoperiti pestele, il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 30 de minute. Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati cam 20 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca si este numai bun de servit. Il puteti stropi cu zeama de lamaie, depinde daca va place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav umplut cu ghebe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu branzeturi