Pate din ficat de porc

de ionela2682 in Ficat, 10 Iun 2011 | 30130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • sare,piper,cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 lg smantana grasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de porc:

-ceapa se pune la calit in putin ulei

-se adauga ficatul si vinul,se tine pana se rumeneste putin

-se adauga untul si usturoiul tocat,,se sareaza si pipereaza ,se adauga cimbrul,se mai tine inca vre-o cateva minute pe foc,amestecand continuu,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca putin

-dupa ce s-a racorit putin ficatul se baga in blender,se mixeaza pana se obtine o pasta fina,se adauga smantana si se mai amesteca putin pana ce pateul este omogen

-se toarna intr-o casoleta si se da la rece pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:50

mihaelar63 1

16.06.2011, 07:26

Ce dragut ai prezentat
Eu cred ca nu as avea rabdare la tartine
Imi place mult pateul de ficat facut in casa

iubitik 1

16.07.2011, 15:36

mai salvat am gasit retete doar de pui si curcan dar acum o sa il fac de ficat de porc pt ca asta am deja am apa in gura ,multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate tartinabil din ficatei de pui